Select Page

V sredo in četrtek, 4. in 5. decembra, je na Gimnaziji Ilirska Bistrica potekal dan odprtih vrat, ki je bil namenjen vsem, ki jih zanima, kaj počnemo na naši šoli. Predvsem pa so dneva odprtih vrat množično udeležili devetošolci osnovnih šol z območja občine Ilirska Bistrica.

V uvodnem delu sta Mia Valenčič in Jure Brlogar, dijaka četrtega in tretjega letnika, predstavila šolo in programa gimnazija in tehnik računalništva. Pri predstavitvi obeh izobraževalnih programov sta sodelovala tudi Gregor Šajn in Rok Smrdelj, bivša dijaka Gimnazije Ilirska Bistrica, ki imata na srednjo šolo zelo lepe spomine. Pripovedovala sta o svojih srednješolskih izkušnjah v šolskih klopeh, med odmori, na ekskurzijah in drugih dogodkih. Med drugim sta poudarila tudi dobre odnose med dijaki in profesorji. Rok kot  mladi raziskovalec in štipendist Univerzitetne ustanove ing. Milana Lenarčiča opravlja delo asistenta na Oddelku za sociologijo ljubljanske Filozofske fakultete. Gregor pa je zaposlen v Ljubljani, v podjetju GDi, ki se ukvarja z rešitvami na področju prostorske informatike.

Uvodnemu delu je sledil obisk pouka. Obiskovalci so se porazdelili v skupine in po lastnem izboru aktivno sodelovali pri pouku strokovnih in splošnoizobraževalnih predmetov s področja multimedije, računalništva, naravoslovja, družboslovja, tujih jezikov, strojništva in ekonomije.

Na naši šoli smo bili številnih obiskovalcev zelo veseli. Upamo, da se v tako velikem številu še kdaj srečamo. Nenazadnje se bliža tudi informativni dan, ki bo na šoli potekal v petek in soboto, 14. in 15. februarja 2020. Vabimo vse osnovnošolce, bodoče dijake, ki se še odločate, kam bi se vpisali po končani osnovni šoli, da se udeležite informativnega dne, ko vam bomo podrobneje predstavili izobraževalna programa gimnazija in tehnik računalništva ter ostale šolske in obšolske dejavnosti Gimnazije Ilirska Bistrica.

Galerija slik

Mia Valenčič, 4. A


(Število obiskov: 47)
Dostopnost