Select Page

V sredo, 14.04.2021 smo izvedli prvo virtualno srečanje v sklopu mobilnosti Erasmus projekta I am Space and Environment (Sem prostor in okolje). V projektu naša šola sodeluje s partnersko šolo iz Španije – IES Antonio Serna Serna, Albatera, Alicante, Valencia.

Dolgo pričakovano virtualno mednarodno srečanje je potekalo izredno zanimivo, kljub temu da smo si vsi želeli le tega izpeljati kot običajno – v živo! Dijakinje in dijaki obeh šol so predstavili njihove domače kraje, državo in seveda šoli, iz katerih prihajajo. Društvo Humanitas pa nam je pripravilo zanimivo virtualno delavnico o spoznavanju lastne identitete, preko katere smo na drugačen način spoznali drug drugega.

Upamo, da nam bo epidemiološka situacija v prihodnosti naklonjena in se bomo uspeli tudi srečati izven ekranov.

DIJAKINJE 2. LETNIKA ITS – MEDNARODNI

VTISI DIJAKINJ:

V sredo, 14.4.2021 je smo prek zoom-a izvedli prvo srečanje s Španci, ki z nami sodelujejo pri projektu Together in Europe. Meni se je srečanje zdelo super in zelo zanimivo. Imeli smo delavnico, ki jo je organiziral Humanitas, s pomočjo katere smo se bolj spoznali in se pogovarjali o identiteti ter o temu kaj ljudje takoj opazimo na človeku. Prišli smo do skupnih zaključkov, da čeprav smo iz drugih krajev in kultur smo si med sabo še vedno zelo podobni. Komaj čakam nasledje srečanje in da vzpostavimo močnejše prijateljske vezi!

Julija Kovačič

Srečanje je pozitivno presenetilo in kljub 3 uram, izjemno hitro minilo. Kljub temu da je bilo virtualno, smo se v sklopu delavnic z nekaterimi bolje spoznali. Srečanje je predstavljalo izziv vsem, saj smo morali svoje občutke in misli predstaviti v angleščini. Zanimivo je bilo videti, koliko različnih mnenj o isti stvari je možno ustvariti in se spustiti v osebno globoko raven s toliko novimi ljudmi tako hitro.

Kiara Sterle

V sredo 14.4.2021 smo se prvič srečali z prijatelji iz Španije. Srečanje je potekalo na aplikaciji Zoom. Predstavili smo si šole, ter mesta v katerih živimo, nato smo se udeležili delavnice, ki nam je omogočila, da smo se bolje spoznali. Menim, da je bila to super priložnost ter izkušnja da razširimo svoje splošno znanje ter spoznamo nekaj zanimivosti o drugih kulturah. Na delavnici, ki jo je pripravila organizacija Humanitas pa smo opisali sebe in se predstavili po angleško. Upam, da bomo to, še kdaj ponovili in da se bomo lahko spoznali tudi v živo.

Teja Januš Knafelc


(Število obiskov: 61)
Dostopnost