Select Page

V okviru predmeta ITS v 3. letniku gimnazije (kemija, biologija in šport), smo v mesecu maju ponovno sodelovali s Centrom za krepitev zdravja.

Odpravili smo se k njim, na ponovne in še bolj natančne meritve telesne sestave.

Zanimalo nas je ali smo v času od septembra do sedaj, pridobili ali izgubili na mišični masi, kakšno hrano smo uživali, ali smo se naučili pripraviti zdrav obrok, ali vemo, koliko vode – tekočine moramo popiti dnevno,…. Vse to je zabeležila zelo natančna tehtnica, pravzaprav cel robot, ki je o nas izvedela marsikaj in žal resnici nismo mogli ubežati. Nekateri so bili zelo zadovoljni z rezultato, nekateri manj.

Tale korona nam jo je pošteno zagodla in če se sami nismo dovolj preganjali, se je hitro poznalo na našem telesu in njegovi kvaliteti.Poleg meritev, smo imeli, čisto vsak, še individualni  pogovor o smernicah našega življenja, o kvaliteti življenja, kaj moramo spremeniti pri prehrani, kaj poudariti, kaj odvzeti,… našemu telesu.

To nam je zelo prijazno razložila magistra dietetike ANA ŽUŽEK BARLE.

Medtem, ko smo posamezno vstopali na meritve pa sta nam čas s predavanjem in izvedbo vaj,  krajšala dijaka EMA ŽNIDARIČ in ROK MOLK TURK iz 3.B razreda, s svojo odlično seminarsko – raziskovalno nalogo “Korektivna vadba pri dolgotrajnem sedenju”.

Z veseljem sva dijake spremljali in se prav nič ustrašili ponovnega testiranja in najinih rezultatov, prof. Magdalena Klasinc in Marinka Gabriel.

Vedno se da kaj izboljšati in če ne začneš, ne moreš zmagati! ITS-ovci, pogumno naprej! V kratkem nas čaka tudi ogled Fakultete za Šport in fitnesa v Ljubljani!


“Ne omejuj si izzivov! Izzivaj svoje meje!” (n.n)

                                                                  Marinka Gabriel, prof. ŠVZ  


(Število obiskov: 32)
Dostopnost