Select Page

Delavn’ca je prostor, kjer bodo osnovnošolci med 6. in 9. razredom ustvarjali prototipe, projektirali, programirali, izdelovali preizkušali in uresničili svoje ideje.

Delavn’ca Postojna je delovni prostor, kjer mladi s pomočjo mentorjev snujejo svoje projekte in izdelujejo prototipe. Prostor je opremljen z različnimi orodji za ročno in strojno izdelavo izdelkov, nudi pa tudi praktično izobraževanje, kar je ključno vodilo projekta. S pomočjo ročnih spretnosti in pridobljenega poglobljenega znanja bodo kreirali uporabne in praktične izdelke. Program bo deloval po principu trajnostnega razvoja in spodbujanja kreativnega razmišljanja, hkrati bo pa povezoval mlade z lokalnim (strojnim, lesarskim) gospodarstvom. Glavni namen Delavn’ce Postojna je mlade navdušence tehnike, znanosti in kreativnosti navdahniti in motivirati, da začnejo razmišljati, kako lahko prispevajo k napredkom v znanosti in tehnologiji.

Cilj je, da Delavn’ca Postojna postane središče, kjer bodo mladi raziskovalci pridobili prve izkušnje, navezali prve kontakte in pridobili podporo iz strokovnega okolja ter se naučili spoprijemati s sodobnimi izzivi, ki jih s seboj prinašata znanost in tehnologija.  

PRVA aktivnost Delavnc’ce Postojna nas čaka med jesenskimi počitnicami, od 2. in 4. novembra 2022, v dopoldanskem času.

Osnovnošolci se lahko prijavijo TUKAJ.

K sodelovanju vabijo tudi MENTORJE, ki so lahko dijaki višjih letnikov srednješolskih strokovnih izobraževalnih programov (delo mentorja bo finančno nagrajeno). Več informacij najdete tukaj.


(Število obiskov: 109)
Dostopnost