Select Page

V četrtek, 15. decembra 2022, je Šolski center Postojna na široko odprl svoja vrata. Ker je šolska stavba na tej lokaciji zrasla pred 40 leti, je decembrski dogodek zgodbe preteklosti prepletel z vsem, kar šola ponuja danes.

Poznopopoldansko druženje se je pričelo že na ploščadi pred šolo. Obiskovalce je bliže vabil šolski pevski zbor, sproščen klepet pa je kmalu napolnil tudi šolske hodnike. Uvodoma je navzoče nagovorila Helena Posega Dolenc, ravnateljica in direktorica Šolskega centra Postojna. V vlogi, ki jo vestno opravlja že skoraj dve desetletji, je predstavila bogato paleto vzgojno-izobraževalnih programov šole in izrazila zadovoljstvo ob številnih uspehih in dosežkih mladih. Zbrane je pozdravil tudi Igor Marentič, župan Občine Postojna. Tokrat je o šoli spregovoril tudi skozi oči bivšega dijaka. Kratko uvodno prireditev so popestrili člani in članice Big Banda ŠC Postojna. Pod taktirko dirigenta Tomaža Nedoha so s solistkama Taro Meto Gärtner in Nejo Mejak besede prepletli z glasbo.

V nadaljevanju večera so se obiskovalci udeležili posameznih predstavitev izobraževalnih programov. Dijaki in učitelji programov gimnazija, ekonomska šola, strojna šola in predšolska vzgoja so obiskovalce usmerjali, jih vključevali v delavnice in jim predstavili številne šolske in obšolske aktivnosti. Med vodenim sprehodom so spoznali šolske prostore, sproščen pogovor ob toplem napitku pa je bil namenjen delitvi idej in mnenj, spominov in načrtov. Navzoči so si z zanimanjem ogledali tudi razstavo, postavljeno ob 40. obletnici selitve šole na sedanjo lokacijo.

Decembrski dan odprtih vrat je bil tako odlična priložnost, da smo medse povabili vse, ki so se želeli s šolo in z njenimi ljudmi pobliže srečati. Upamo, da bo tudi prihajajoče leto polno podobno prijetnih dogodkov!

Galerija slik

Dijaki in učitelji ŠCPO


(Število obiskov: 444)
Dostopnost