Select Page

V okviru projekta Erasmus+ smo se že tretje leto povezali s srednjo šolo IES Antonio Serna Serna iz Albatere v Španiji. Konec marca in v začetku aprila 2023 smo slovenski dijaki gostili španske sovrstnike.

Tema letošnje enotedenske izmenjave je bila trajnostni turizem, v okviru katere smo španske dijake odpeljali na različne, bolj in manj znane turistične destinacije v Primorsko-notranjski regiji ter jim predstavili značilnosti našega turizma. Najprej smo jim pokazali Postojno, se odpravili na Mašun in Bloke, kjer smo si ogledali glamping. Obiskali smo tudi naravni park Rakov Škocjan in si ogledali Grad Orehek. Na teh destinacijah smo jim predstavili tudi naše poslovne ideje za turistične produkte, za katere smo skupaj izdelali informacijske letake.

Za vikend smo se z vlakom odpeljali v Ljubljano, kjer smo imeli voden ogled mesta, na prost dan pa smo se odločili, da se skupaj odpravimo na izlet do Kopra. V ponedeljek smo imeli zaključno večerjo in dan zaključili z bowlingom. V torek zjutraj smo se poslovili vedoč, da se zopet vidimo čez dva tedna.

Tako smo se v sredini aprila tudi slovenski dijaki odpravili na pot proti Španiji. Tam so nas toplo sprejeli naši španski prijatelji. Ker je bila tema izmenjave v Španiji Greenways of learning, so nam španski dijaki predstavili njihov način ločevanja odpadkov na šoli in v njihovem mestu. Predstavili so nam tudi aplikacijo, ki so jo zasnovali v pomoč reciklaži.

Na obisku v Španiji smo si ogledali tudi nekaj čudovitih večjih mest bogatih z kulturo in arhitekturnimi znamenitostmi. Popoldneve smo večinoma preživljali skupaj, druženja pa so se večkrat podaljšala tudi pozno v noč. Izmenjava se je zaključila podobno kot v Sloveniji, s skupno večerjo in druženjem. V torek zjutraj smo se odpravili na letališče v Alicante, kjer smo se stežka poslovili od naših gostiteljev s katerimi smo v zelo kratkem obdobju spletli močne prijateljske vezi in se naučili veliko novega o nas samih in vzpostavljanju novih prijateljstev.

Nika S, Ema B., 2.B


(Število obiskov: 157)
Dostopnost