Select Page

Zavod za šolstvo je v sodelovanju z ministrstvom za šolstvo in Evropsko komisijo organiziral v sredo, 23. 9. 2020, v Orehovem gaju v Ljubljani praznovanje evropskega dneva jezikov. Na njem so bile predstavljene večjezikovne dejavnosti šol, šolam in učiteljem pa so bila podeljena priznanja ZRSŠ „za odlične prispevke ob evropskem dnevu jezikov 2019“, objavljene v Pedagoškem forumu Zavoda RS za šolstvo. 

Med izbranimi desetimi najboljšimi prispevki sta dobila priznanje za prispevek Jezikovna dejavnost pri pouku nemščine na portalu eTwinning z mednarodnim sodelovanjem tudi Šolski center Postojna in profesorica nemščine –  mentorica eTwinning projekta Lidija Mlakar. Tema lanskega foruma je bila Izkoriščanje večjezikovnega potenciala.

Nagrajencem spletnega pedagoškega foruma je čestital direktor Zavoda RS za šolstvo dr. Vinko Logaj in poudaril pomen poučevalnih praks, ki dajejo največje rezultate in primerljivost v evropskem prostoru.

Ob prevzemu priznanja je Lidija Mlakar kratko predstavila široko paleto dejavnosti, ki so jih dijaki opravili ob skrbnem vodenju mentorice med potekom projekta in po njegovem zaključku. Dijaki so bili namreč nagrajeni z medsebojnimi obiski – partnerjev iz Turčije in v Nemčiji, nato pa še z nadaljnjimi tremi mobilnostmi (v Španiji, Franciji in Nemčiji), saj je eTwinning projekt prerasel v Erasmus+ projekt.

Potek jezikovne dejavnosti pri pouku nemščine na portalu eTwinning z mednarodnim sodelovanjem in bogato bero rezultatov sta Šolski center Postojna in mentorica v spremstvu direktorice Šolskega centra Postojna in ravnateljice Helene Posega Dolenc predstavili tudi na stojnici v Orehovem gaju.

Sejemski predstavitvi jezikovnih projektov in dejavnosti  sta ob strogem upoštevanju priporočil NIJZ sledili še Okrogla miza Juvenes Translatores in Glasbeno-prevajalska delavnica. V svet jezikovnih in prevajalskih izzivov sta udeležence popeljala Ana Vipotnik z glasovno interpretacijo in Igor Leonardi na kitari. Piko na i je prispeval unikaten ambient Orehov gaj v objemu dreves.

Povezovanje in soustvarjanje premika meje.

                                                                                                                              Dolores Keš

                                                                   .


(Število obiskov: 19)
Dostopnost