Select Page

V sredo, 31.3.2021 je bil v okviru Podjetniškega inkubatorja Perspektiva podpisan sporazum za vzpostavitev Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva, za krepitev podjetniških aktivnosti v Primorsko-notranjski regiji.
Podporo razvoju in krepitvi podjetniških aktivnosti so s slovesnim podpisom sporazuma izkazali župani občin Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.

Uradnemu dogodku ob podpisu te pomembne regijske namere so svojo podporo izkazali tudi predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Državna sekretarka Ajda Cuderman je poudarila, da MGRT podpira regijsko povezovanje z namenom krepitve gospodarske dejavnosti v smislu malega uspešnega podjetništva z visoko dodano vrednostjo.


Ob tej priložnosti je državna sekretarka s svojo ekipo obiskala tudi Izobraževalni center sodobnih tehnologij. ICST predstavlja pomemben dejavnik spodbude razvojnemu potencialu podjetij, saj združuje novo tehnologijo in hkrati doprinaša k novim znanjem tako v šolskih programih, kot tudi znotraj gospodarstva.
V ICST-ju načrtujemo dopolnitev razpoložljive opreme ter povezovanje tudi v programe, ki jih pripravlja in organizira podjetniški inkubator, kar nedvomno predstavlja nove razvojne potenciale.


(Število obiskov: 38)
Dostopnost