Select Page
Priprave na likovni sprejemni izpit na ALUO in PEF

Za vpis na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje in na Pedagoško Fakulteto – smer likovna pedagogika, je potrebna pozitivno ocenjena likovna mapa in uspešno opravljen preizkus nadarjenosti.
Pripravili smo dva tečaja, ki nudita nadgradnjo znanja in vaje za vse študijske smeri, z izjemo smeri fotografija in smeri video in novi mediji na ALUO.
Oba tečaja bosta potekala preko platforme Zoom, z možnostjo individualnih konzultacij v živo v Narodni galeriji, ko bodo razmere in ukrepi to dopuščali. Vsak udeleženec bo deležen individualne obravnave, prilagojene posamezni študijski smeri.

Tečaja vodi likovna pedagoginja in kiparka Tamara Bregar (s klikom na povezavo si oglejte članek o njenem ustvarjanju v Delu).
Glede na prijave bo po dnevih oblikovan podroben program z naslednjimi vsebinami:
– risanje in slikanje glave in figure
– risanje in slikanje tihožitja
– sestavljanje kompozicije in obravnava principov gradnje likovnega prostora
– oblikovanje reliefa glave v glini po mavčni predlogi
– kopiranje barvne predloge
– vaje v iskanju ustreznih barvnih odtenkov
– modeliranje glave v glini
– oblikovanje konstrukcij iz različnih materialov
– oblikovanje animiranke
– izdelava ilustracije
– grafično-oblikovalske naloge

Natančen razpored vsebin po dnevih boste prejeli teden dni pred začetkom posameznega tečaja. Posamezna srečanja bomo glede na razmere po dogovoru izvedli tudi v živo. Seznam pripomočkov in materialov, ki jih potrebujete za udeležbo, boste prejeli ob prijavi. Pri določenih težje dosegljivih materialih (npr. glina) in pripomočkih vam lahko pomagamo pri dobavi ali izposoji.

Na voljo sta dva tečaja:
Intenzivni počitniški tečaj
od ponedeljka do petka, od 26. do 30. aprila, od 9.00 do 13.00
Cena: 240 eur

Dvomesečni tečaj
ob ponedeljkih, od 3. maja do 21. junija, od 16.00 do 19.00
Cena: 275 eur

V oba tečaja sta vključeni tudi dve polurni konzultaciji, namenjeni dodatnim vprašanjem in pregledu izdelkov. Z mentorico jih lahko opravite v živo v Narodni galeriji. O terminu se boste dogovorili individualno.
Po zaključku prejmete potrdilo o opravljenem tečaju.
Priprava mape za sprejemni izpit na ALUO

Za vpis na Akademijo za likovno umetnost je potrebna oddaja mape z likovnimi izdelki. Pogoj za pristop k drugemu delu sprejemnega izpita je pozitivno ocenjena mapa.
Na tečaju vam bomo s konkretnimi napotki glede na študijsko smer pomagali sestaviti mapo. Ustvarjali boste skupaj z mentorico, ki vam bo podala tudi korekture izdelkov. Vsak udeleženec bo deležen individualne obravnave.

Tečaj bo potekal preko platforme Zoom. Vodi ga likovna pedagoginja in kiparka Tamara Bregar (s klikom na povezavo si oglejte članek o njenem ustvarjanju v Delu).

Tečaj bo potekal: ob sredah, 21. aprila, 5. in 12. maja, od 16.00 do 18.30Cena: 80 eurPodrobnejši program po dnevih in seznam potrebnih materialov in pripomočkov prejmete ob prijavi. Po zaključku prejmete potrdilo o opravljenem tečaju.
Dodatne informacije in prijave:
(01) 24 15 415 / (01) 24 15 435
dejavnosti@ng-slo.si


(Število obiskov: 303)
Dostopnost