Select Page

Na šoli smo od 1. 2. do 12. 2. gostili virtualno mobilnost v okviru Erasmus+ projekta Together in Evrope. Sodelovali smo s petimi šolami iz tujine (Španija, Francija, Turčija, Nemčija in Velika Britanija). Tema virtualnega srečanja so bile migracije in spoznavanje slovenske kulture. V ta namen smo izvedli več delavnic in predavanj. Pri izvedbi le-teh so nam pomagali tudi zunanji sodelavci: Humanitas, Tina Zorman, Ožbej Račečič in Amir Huskić.

Čeprav je mobilnost potekala na precej drugačen način, kot smo bili do sedaj navajeni, so dijaki preko Zoom aplikacije spoznavali nove kulture, sklepali prijateljstva in pridobivali nova znanja.

Nekaj utrinkov:

IZKUŠNJE DIJAKOV:

Na ta mednarodni projekt sem vstopila relativno pozno, ko je mene in še nekaj ostalih sošolcev profesorica prosila naj se jim pridružimo. Rekla sem si zakaj pa ne, saj res rada potujem in spoznavam nove ljudi pa še malo mi bo popestrilo te dolgočasne dni v karanteni. Prve dni, iskreno, mi je bilo malo dolgčas ker smo imeli 3 urne zoom-e in nismo se kaj dosti pogovarjali a potem đ, ko smo se dali v sobe in se bolje spoznali sem ugotovila, da je prav fajn in da so ljudje zelo prijazni. Ustvarili smo si celo snapchat skupino in še vedno se pogovarjamo in celo igramo igre skupaj! Delavnice so bile zelo zanimive saj smo spoznali kako različno kulturo imamo. Prav tako smo ugotovili da imamo zelo različne šolske sisteme in da smo y nekaterimi v 3 urni razliki v krajevnem času! Nekaj časa smo tudi porabili za zabavanje in spoznavanje drug drugega. sprva je šlo malo nerodno, a ko smo prebili led smo se takoj poklopili med sabo. Razrešili smo celo stereotipe o različnih državah!

Izkušnja je bila res edinstvena, od dela na daljavo pa do povezovanja z več kot le eno državo, v katerem do sedaj še nisem sodelovala. Takih nenadomestljivih in izjemnih izkušenj se ne sme izpuščati! Tako da res vse toplo vabim da se priključijo temu projektu v naslednjih letih!

Neža


(Število obiskov: 88)
Dostopnost