Select Page

Tudi naša šola se je vključila v vseslovenski projekt Teden umetnosti v šoli 2021. Ta je organiziran v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za kulturo in pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Teden umetnosti je potekal med 24. in 30. majem.

Izhodišče našega razmišljanja, ki nas je končno vodilo do postavitve likovne razstave v prostorih naše šole, smo si izposodili v verzu «Odprite okna, odprite duri« pesnika Josipa Murna.

Dijaki prvih letnikov so svoje likovno ustvarjanje usmerili v troje izhodišč: v čas epidemije, ko je človek zaprt med domače zidove in si želi oditi ven, v širši družbeni kontekst, ki zahteva, da se posameznik odloča, kaj je prav in si tako odpira vrata novih spoznanj, ter v verz, vzet iz pesmi Pomladna romanca, v kateri Murn napoveduje pomlad, saj bo v deželo prinesla prebujenje in odgnala zimo-zmaja.

Kot se je izkazalo, so naši dijaki najpogosteje okna in vrata likovnega ustvarjanja odprli aktualni problematiki novodobnega virusa.

Razstava likovnih del bo na ogled do konca junija.

mentorica: Teja Logar Morano, prof.


(Število obiskov: 57)
Dostopnost