Select Page

V petek, 7. 5. 2021 smo dijaki 4. A in 4. B razreda izvedli pri pouku nemščine (izbirnem 2. tujem jeziku) projekt timskega poučevanja. Tema medpredmetnega povezovanja športne vzgoje in nemščine v sodelovanju z mentoricama Marinko Gabriel in Lidijo Mlakar je bila Trening moči – kondicijska vadba.

Znanje nemščine smo tako uporabili pri blok uri (dvojni uri) športne vzgoje. Nanju smo se temeljito pripravljali s povezovanjem znanj sodelovalno med predmetoma – v skupinah in dvojicah ter z osebno noto in izkušnjami.  Po dolgem iskanju in izbiri primernih vaj na spletnih povezavah, ki ponujajo pomoč pri izbiri ustreznih strokovnih izrazov v nemščini, poenostavljanju in prevajanju navodil za izbrane športne vaje, smo morali uri (ob strogem upoštevanju zdravstvenih navodil NIJZ) samo še izvesti.

S pozdravnimi besedami in z napovedjo poteka sodelovalnega poučevanja športne vzgoje in nemščine ter z zahvalo za vloženo delo vsem (ni ga bilo malo) nas je sošolec Primož Jernejčič najprej pospremil k izvedbi vaj za ogrevanje.

Dijaki in dijakinje treh skupin so pripravili in podali navodila (v nemščini) z demonstracijo za ogrevalni tek, atletsko tekaško abecedo in gimnastične vaje.

Dobro ogreti smo pozorno sledili sošolcem in sošolkam ob navodilih za trening moči – kondicijsko vadbo.

Vsak izmed nas je podal navodila za dve vaji, nato pa smo izvajali vadbo izmenjaje po postajah: na veliki žogi, s kroglastimi utežmi (Kettlebell), z malimi utežmi (ročkami 2 kg ali 3 kg), s kolebnico in z elastiko za vadbo. Skupaj z nami dijaki sta nabirali svojo moč tudi mentorici Marinka Gabriel, prof. športne vzgoje in Lidija Mlakar, prof. nemščine.

Čeprav smo bili sprva nekoliko negotovi, smo bili na koncu z izidom ure zelo zadovoljni in ponosni nase. Prejeli smo tudi pohvale prof. Mlakar in prof. Gabriel za uspešno izpeljan projekt. Spoznali smo, da je najtežja stvar pri kakršnikoli nalogi zgolj »lotiti se«. Ko to enkrat premagamo in se naloge lotimo po korakih (in z dobrim načrtom), nam lahko uspe karkoli. 

Galerija slik.

Tjaša Podboj, 4. A


(Število obiskov: 53)
Dostopnost