Select Page

Zadnji teden v septembru so nas obiskali dijaki iz Španije, s katerimi že drugo leto sodelujemo v projektu Erasmus+, I am Space and Environment. Zaradi izrednih razmer so bili nameščeni v dijaškem domu Proteus. Takoj po njihovem prihodu smo se boljše spoznali na spoznavnem večeru. V naslednjih dneh smo v dopoldanskem času sodelovali na delavnicah, kjer smo se naučili kako lahko na preprost način pripomoremo k boljšemu planetu ter kako lahko s pomočjo elektronskih naprav preuredimo nekatere dele šole v lepše, uporabnejše in učinkovitejše.

Razkazali smo jim mesto Postojna, podrobneje Predjamski grad in Postojnsko jamo. Bili smo na enodnevnem izletu v Ljubljani, kjer smo obiskali tudi Hišo iluzij.

Petek smo izkoristili za predstavitev idej, ki smo jih zasnovali na delavnicah, večer pa namenili skupnem druženju na bowlingu in zaključni večerji.

V soboto smo skupaj obiskali Bled, kjer smo si ogledali grad ter se s sedežnico odpeljali na vrh Straže. Sledilo je skupinsko druženje, nato pa smo se poslovili, vendar ne za dolgo, saj jih kmalu obiščemo tudi mi.

V tem tednu smo pridobili nove veščine, znanja, izkušnje predvsem pa nova prijateljstva. Poleg tega pa smo se tudi zelo zabavali.

Španci so svoje vtise strnili na oknih na pročelju šole:

“Most students wrote that it was an amazing experience meeting new people and trying new things. They liked the workshops and enjoyed their free time. Students have learned many new skills like being organised, making plans, got better at searching for ideas, learned how to improvise and combine the three languages slovene, english and spanish.”


(Število obiskov: 70)
Dostopnost