Select Page

Dijaki, ki zaradi slabšega učnega uspeha ali drugih razlogov razmišljate, da bi v prihodnjem šolskem letu zamenjali smer šolanja, lahko do 25. maja 2020 oddate Prijavo za vpis v 1. letnik na srednjo šolo, kamor bi se želeli vpisati. Prijava vas ne obvezuje k dejanskemu vpisu, zato jo lahko oddate, tudi če še niste povsem odločeni.

Prijavnico dijaki pošljete priporočeno po pošti na naslov srednje šole, kamor se želite prijaviti (samo priporočeno in NE s povratnico) ali skenirano (fotografirano) na elektronski naslov želene srednje šole. Priporoča se, da prijavnico pošljete hkrati tudi na elektronski naslov svetovalnega delavca izbrane srednje šole. Na prijavnici za vpis v srednje šole letos niso potrebni žigi in podpisi ravnatelja/ice osnovne in srednje šole.

Prijavnico lahko dobite v knjigarnah DZS ali na naslednji spletni povezavi: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2192

Po drugem roku popravnih izpitov v avgustu na marsikateri srednji šoli ni več prostih mest, zato je o morebitni menjavi programa potrebno razmisliti že sedaj in si s prijavo zagotoviti prosto mesto.

Kogar ta možnost zanima, naj se posvetuje s šolsko svetovalko Marijo Pirih po elektronski pošti marija.pirih@scpo.si.

Marija Pirih,
svetovalna služba


(Število obiskov: 16)
Dostopnost