Select Page

V četrtek, 28. marca, je v prostorih Volvo Trucks Centra v Ljubljani potekalo vseslovensko tekmovanje Mladi mehanik Slovenije 2024.

Organizator tekmovanja, ki se je letos odvilo že četrtič, je bilo uredništvo Revije Tranzit v sodelovanju s podjetji Volvo, Unior, Bartog, Continetal, Zavarovalnica Triglav, Produkt in Avtotehna VISTekmovanja se je udeležilo 24 dijakov 12 šol iz celotne Slovenije, iz Celja, Domžal, Kopra, Ljubljane, Maribora, Nove Gorice, Novega mesta, Ptuja, Škofje Loke, Trbovelj, Velenja in Postojne. Tekmovanje je namenjeno dijakom drugih in tretjih letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser, z njim pa želi organizator spodbuditi interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, krepiti zanimanje za tehnično kulturo in seveda skladno s tekmovalnim duhom tudi izpostaviti dijake, ki izkažejo največjo raven pridobljenega znanja v izobraževalnem procesu na srednješolski stopnji.

Mladi mehanik Slovenije 2024 je pod mentorstvom profesorja Ivana Širclja postal Tobija Fabčič, dijak 2. letnika programa avtoserviser na ŠC Postojna.

Tekmovanje je zajemalo teoretični in praktični del. Dijaki so reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti in se pomerili še pri menjavi pnevmatike, menjavi vložka sušilca zraka na Volvovem tovornjaku ter pripravi in odklopu električnega vozila pred servisom na vozilu Peugeot 2008.

Organizatorji so za sodelujoče dijake, mentorje in druge obiskovalce pripravili tudi spremljajoči program s predstavitvami tovornjaka, virtualne delavnice, električne tehnologije pri vozilih, orodja in opreme, zavarovalnih dejavnosti ter gumarskih novosti.

Iskrene čestitke Tobiji Fabčiču za vrhunski uspeh!

Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 186)
Dostopnost