Select Page

V okviru predmeta poslovanje podjetij smo se dne 13. 3. 2024 dijaki 3. letnika ekonomske šole Postojna udeležili Mednarodnega sejma učnih podjetij v Celju.

Naše izkušnje na Celjskem sejmu so bile nepozabne in polne aktivnosti. Zjutraj smo se zgodaj zbrali in s polno energije postavili našo stojnico. Skrbno smo razporedili naše izdelke, postavili atraktivne pakete in pripravili nagradno igro, ki je pritegnila veliko pozornosti mimoidočih.

Naša ekipa je bila pripravljena na vse. S katalogi v roki smo predstavljali naše podjetje in izdelke obiskovalcem, jim razložili prednosti in možnosti sodelovanja z nami. Mnogi so se odločili sodelovati v nagradni igri, kjer so imeli priložnost osvojiti privlačne nagrade, kar je dodatno popestrilo njihov obisk našega razstavnega prostora.

Poleg tega smo ponujali tudi možnost nakupa naših izdelkov, kar je številne obiskovalce pritegnilo k nakupu in preizkusu naših izdelkov.

Medtem sta Jaša in Ema imela priložnost predstaviti naše podjetje pred komisijo, ki je ocenjevala celoten sejem. S ponosom sta predstavila naše dosežke, inovativnost ter načrte za prihodnost.

Dino in Ivan pa sta se med sejmom srečevala na poslovnih sestankih z drugimi podjetji. Skrbno sta predstavljala naše podjetje, izmenjevala mnenja in sklepala nova poslovna partnerstva, kar bo nedvomno koristilo v prihodnosti.

Naš dan na Celjskem sejmu je bil uspešen in poln priložnosti za nadaljnjo rast in razvoj našega podjetja. Z odličnim delom ekipe smo pustili pozitiven vtis in gradili trdne temelje za prihodnost.

Druga skupina je dan preživela na izjemno poučen in razburljiv način, poln zanimivih dogodivščin in priložnosti za učenje. Obisk mednarodnega sejma učnih podjetij v Celju je bil izjemna izkušnja, ki nam je odprla vrata v svet podjetništva in inovacij.

Prvi del dneva smo namenili raziskovanju sejma, kjer smo se lahko poglobili v različna učna podjetja. Dve uri smo preživeli med stojnicami, kjer smo se seznanjali z njihovimi izdelki, poslovnimi modeli in inovativnimi rešitvami. Poleg spoznavanja vseh podjetij smo imeli priložnost tudi za nakupovanje njihovih izdelkov in storitev.

Nato smo se odpravili v City Center Celje, kjer nas je gospa Tavčer (Asistentka za marketing) podrobno seznanila z delovanjem in poslovanjem njihovih centrov po Sloveniji in svetu, ki deluje pod okriljem SES Spar European Shopping Centers. Sledili smo njenim pripovedim o osnovnih podatkih in si ogledali različne dogodke, ki se odvijajo v teh središčih. Spoznavanje koncepta City Centra Celje je bilo izjemno zanimivo, saj smo dobili vpogled v kompleksnost upravljanja takšnih prostorov. Gospe Tavčer se zahvaljujemo za prijetno presenečenje na koncu predstavitve. Uporabnega darila smo bili vsi zelo veseli.

Po kosilu smo si privoščili čas za sprostitev in raziskovanje mesta, kar je bilo odlično nadaljevanje aktivnosti dneva. Nato smo se odpravili do centralnega skladišča Tuša v Celju za celo Slovenijo, kjer nas je vodja oddelka za informatiko popeljal skozi hale skladišča ter nam predstavil logistiko in delovanje podjetja. Zanimivo je bilo spoznati zakulisje podjetja ter se seznaniti z njihovimi procesi in tehnologijo. Spoznali smo tudi gospo Vinder iz kadrovska služba.

Medtem ko smo si mi ogledovali City Center Celje in centralno skladišče Tuša, je druga skupina na sejmu delovala kot podjetje, sodelovala in tekmovala z drugimi podjetji za nagrade.

V celoti je bil obisk mednarodnega sejma učnih podjetij v Celju neprecenljiva izkušnja, ki nam je omogočila širok vpogled v svet podjetništva in gospodarstva. Z novo pridobljenim znanjem in izkušnjami se vračamo domov polni navdiha in motivacije za nadaljnje raziskovanje in razvoj lastnih podjetniških potencialov.

Vir slik: www.cups.si (9.4.2024)


(Število obiskov: 49)
Dostopnost