Select Page

INFORMATIVNI DNEVI NA ŠOLSKEM CENTRU POSTOJNA

 

Čas informativnih dni je čas, ko mlade na vseh straneh nagovarja prihodnost. Vzgojno-izobraževalne programe, izkušnje in srednješolski vsakdan smo 16. in 17. februarja 2024 obiskovalcem predstavili tudi na Šolskem centru Postojna.

Z devetošolci, devetošolkami, s starši in z drugimi obiskovalci smo se družili na treh srečanjih. Srednješolsko življenje pri nas sta v sproščenem uvodnem razgovoru s profesorjema predstavila gimnazijca Kaja in Gašper. Spregovorila sta o svojih dilemah pri izbiri srednje šole, o vsem, kar imata na Šolskem centru Postojna rada, o pouku in drugih aktivnostih, ki jih naša srednja šola ponuja. Zbrane je nagovorila tudi Helena Posega Dolenc, direktorica in ravnateljica Šolskega centra Postojna, ki je med drugim izpostavila ključne tri vrednote, ki šolajoče in zaposlene povezujejo že desetletja – znanje, spoštovanje, pripadnost.

Obiskovalci so vzgojno-izobraževalne programe in dejavnosti šole nato imeli priložnost spoznati na predstavitvah in delavnicah, ki so jih pripravili učitelji in dijaki. Ker pri nas pod isto streho izvajamo veliko število programov, nas je obiskala množica mladih, ki jih zanimajo gimnazija, ekonomska šola, program predšolska vzgoja, strojna šola s programi strojni tehnik, avtoserviser in oblikovalec kovin – orodjar ter program nižje poklicne šole.

Dobra mera koristnih informacij, sprehod po šoli in sproščen klepet na stičišču hodnikov so za uro ali dve povezali zdajšnje in bodoče. Radovedni mladi, septembra vas z veseljem sprejmemo medse, da s kakovostnim in z zagnanim delom skupaj nabiramo znanje, veščine, spretnosti.


(Število obiskov: 401)
Dostopnost