Select Page

Nagovor ravnateljice

Spoštovane dijakinje, dijaki!

Spoštovani obiskovalci spletnih strani Šolskega centra Postojna!

Veseli me, da vas lahko pozdravim na spletnih straneh naše šole. Naša šola ponuja bogato izbiro različnih programov. Nekateri so bolj praktično naravnani, drugi so usmerjeni v pripravo za nadaljnji študij. Pri splošnem izobraževanju ponujamo dijakom čim večjo izbirnost, da lahko uresničijo svoje želje in pričakovanja. V strokovnem šolstvu tesno sodelujemo z gospodarstvom, kar dijakom omogoča pridobivanje različnih kompetenc, ki jih trg dela danes potrebuje. Na šoli delujejo številne obšolske dejavnosti, kjer lahko vsakdo poišče področje, ki ga veseli. S sodelovanjem v mednarodnih projektih lahko naši dijaki pridobijo marsikatero izkušnjo o življenju in delu v tujini.

Šolski uspeh dijakov je pomemben vidik uspešnosti naše šole. Zelo pomembni pa sta nam tudi kultura komuniciranja in medsebojnih odnosov. Naše dijake želimo pripraviti na hitre spremembe v okolju, hkrati pa jim želimo pokazati pomen spoštovanja, trdega dela, kritičnega razmišljanja in ustvarjalnega delovanja. Veliko generacijam smo podajali znanje, vedno v prepričanju, da ubiramo poti, ki pripeljejo do želenega cilja. Uspehi naših dijakov so dokaz, da se s prizadevanjem in delom lahko doseže veliko.

Vsem, ki ste in še boste prestopili prag naše šole, želim veliko znanja, človeške topline in prijaznosti, predvsem pa velikomladostnega smeha in pozitivne naravnanosti.

Helena Posega Dolenc, ravnateljica


(Število obiskov: 883)
Dostopnost