Select Page

Med 19. in 23. februarjem 2024 je v Funchalu, glavnem in največjem mestu otoka, v okviru projekta Mediterranean Values Project potekala mednarodna izmenjava, v katero so bile poleg Slovenije vključene še Španija, Grčija in gostiteljica Portugalska. Izmenjave smo se udeležili dijaki Jure Ajdovec, Gašper Dujc, Anej Novak, Tia Vitić ter Nuša Kafol Brajković, vsi dijaki 3. letnika gimnazije, in profesorici angleščine Eva Kristan in Ariana Jurca.

Dopoldanski čas smo v večini preživljali na šoli Escola Básica e Secundária Dr. Ângelo Augusto da Silva v Funchalu, kjer smo spoznavali njihov šolski sistem, različne programe, ki jih izvajajo, digitalizacijo v šolstvu in recikliranje različnih materialov (npr. iz odpadnega olivnega olja smo naredili milo za umivanje rok). V popoldanskem času smo preizkušali tradicionalno hrano, raziskovali glasbo ter skrite bisere otoka in se navduševali nad očarljivimi razgledi. V sklopu projekta smo dijaki pripomogli tudi pri pogozdovanju, saj smo zasadili kar nekaj endemičnih vrst dreves.

Dijaki smo za tovrstno mednarodno priložnost neizmerno hvaležni, saj smo sklenili nova prijateljstva, obogatili svoj miselni svet in si ogledane prizore vtisnili globoko v spomin. Za nepozabno madeirsko izkušnjo se moramo zahvaliti profesoricama in odličnemu koordinatorju projekta Danielu Freitasu ter njegovim sodelavcem, ki so nas toplo sprejeli na svoji šoli, pripravili veliko zanimivih aktivnosti in izkazali gostoljubje.

Jure Ajdovec in Gašper Dujc, 3. A

Nuša Kafol Brajković, Tia Vitić In Anej Novak, 3. B


(Število obiskov: 84)
Dostopnost